Tijdens de eerste van drie informatiemarkten van de stuurgroep Groningen Spoorzone zijn er tweehonderd bezoekers naar de Puddingfabriek gekomen om zich in te laten lichten over de plannen op en rond het spoor in de stad.

Door middel van het vertonen van een film over de plannen, een informatiemarkt en rondleidingen door ProRail over het Hoofdstation konden geïnteresseerden zich laten voorlichten over de plannen, die onder meer een ondertunneling van de spoorwegovergang in de Paterswoldseweg, een verbouwing van het Hoofdstation en de aanleg van een nieuw opstelterrein bij de Rouaanstraat omvatten.

Het is nog niet zeker of alle gepresenteerde plannen doorgaan. Dit is afhankelijk van onder andere een haalbaarheidsonderzoek en beschikbare financiën. Dit geldt onder meer voor een nieuw busstation bij de Zaanstraat en een bustunnel onder het station door om dit nieuwe busplein snel te kunnen bereiken.

De laatste informatiemarkten vinden plaats morgen in ‘t Clockhuys in Haren en volgende week dinsdag in de Puddingfabriek in Groningen, beide dagen van 16:00 tot 20:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *