Zondag wordt de 4 Mijl van Groningen weer gehouden. Tijdens dit hardloopevenement worden pendelbussen ingezet om de lopers in Haren te krijgen en vanaf de finish weer richting de parkeerplaatsen de brengen. Daarnaast stoppen er extra treinen in Haren.

De pendelbussen rijden vanaf 10:30 uur van het Hoofdstation, P+R Hoogkerk en P3 bij de Euroborg (halte aan de Bornholmstraat tegenover Peakz Padel). Tot 12:15 uur wordt gereden naar twee haltes in Haren: halte 1 voor deelnemers met een kledingwagen aan het Haderaplein en halte 2 voor deelnemers met de kledingwagen aan de Kerklaan. Na 12:15 uur wordt nog twee uur doorgereden, alleen naar halte 3 bij de kruising Goeman Borgesiuslaan – Helperzoom. Vanaf daar is het ongeveer een kwartier lopen naar de startvakken.

Na de finish staan de pendelbussen vanaf 14:15 uur weer klaar aan de Aweg. Vanaf daar wordt gereden naar Euroborg P3, P+R Hoogkerk en P+R Haren. Deze bussen blijven rijden tot ongeveer 17:30 uur. Meereizen is uitsluitend mogelijk voor 4 Mijl-deelnemers. Er hoeft niet te worden betaald.

De start in Haren is ook uitstekend bereikbaar gemaakt per trein. Naast de reguliere Sprinters stoppen ook alle passerende Intercitytreinen tussen 11:00 en 14:00 uur op het station in Haren. Vanaf daar is het ongeveer tien minuten wandelen naar het startgebied aan de Kerklaan. Reizen met de trein is niet gratis, hiervoor is een regulier treinticket nodig. In totaal stoppen er daarmee tussen 11 en 14 uur ieder uur drie treinen per uur in beide richtingen in Haren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *