Op zondag 13 oktober vindt het hardloopevenement de 4 Mijl plaats. De wedstrijd over een afstand van 6,437 kilometer brengt tienduizenden lopers en toeschouwers op de been en gaat gepaard met veel omleidingen en extra bussen.

Allereerst rijden er de speciale pendelbussen voor deelnemers. Deze rijden op de volgende routes:

Voorafgaand aan het evenement (10:00 – 12:15 uur naar Haren, daarna van 12:15 – 14:15 uur naar de Goeman Borgesiuslaan):

  • P+R Hoogkerk – Martiniplaza (Gasunie) – Startgebied
  • Hoofdstation – Startgebied
  • Euroborg/P3 (Bornholmstraat) – Startgebied

In het startgebied zijn twee bushaltes, afhankelijk van het startnummer.

Na het evenement (14:15 tot 18:00 uur):

  • Aweg – Martiniplaza (Gasunie) – P+R Hoogkerk
  • Aweg – Euroborg/P3 (Bornholmstraat)
  • Aweg – P+R Haren – Haren Centrum

Voor deelnemers zijn de treinen van de NS op het traject Groningen – Groningen Europapark – Haren ook gratis tussen 11:00 en 18:00 uur op vertoon van het startbewijs. Vanaf het station in Haren is het ongeveer 15 minuten lopen naar het startgebied aan de Kerklaan.

Plattegrond pendelbussen 4 Mijl

Bij de gewone buslijnen zijn er ook extra ritten en haltes. Qliners 300 en 309 stoppen ‘s ochtends richting Groningen extra bij P+R Haren. Q-link 5 rijdt tussen 12:00 en 18:00 uur extra tussen Annen en Groningen. Vanwege de omleidingen en verminderde bereikbaarheid van het UMCG rijdt lijn 64 speciaal tussen 12:00 en 18:00 uur tussen P+R Kardinge en het UMCG. Er wordt gereden via de Zaagmuldersweg, Hanzeplein, Oostersingel en Vrydemalaan in een rondje tegen de klok in.

Het centrum is niet bereikbaar per bus. In- en uitstappen kan op het Hoofdstation. Hier rijden alle lijnen. De bussen rijden af en aan via de Eeldersingel en het Emmaviaduct. Veel buslijnen worden omgeleid via de ringweg. Lijn 8 kan de Verlengde Hereweg tijdens het evenement niet oversteken. Daardoor vervalt het routedeel tussen de halte Troelstralaan en het Martini Ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *