4_Mijl_van_Groningen_2006

Op 9 oktober vindt de 30ste editie van de 4 Mijl in Groningen plaats. Ruim 22.000 deelnemers lopen de 6.437 meter van de Kromme Elleboog in Haren naar de Vismarkt in Groningen.

Om al die deelnemers goed te vervoeren worden er speciale pendelbussen ingezet. Deelnemers kunnen parkeren op één van de parkeerterrein langs de Bornholmstraat of op het parkeerterrein van de Gasunie. Vanaf de Bornholmstraat en Leonard Springerlaan en het Hoofdstation vertrekken bussen naar de start in Haren. Na 12:15 uur rijden deze tot het einde van de Helperzoom, van waar naar het startgebied verder kan worden gewandeld.

Ook is het mogelijk om met de Sprinter tussen 11:00 en 18:00 uur gratis te reizen tussen Groningen en Haren op vertoon van het startbewijs. De Sprinter vertrekt ieder uur om :23 in Groningen vanaf spoor 6b.

Na de finish kan met de trein terug worden gereisd naar Haren of per pendelbus naar één van de parkeerplaatsen of Haren. De bus naar Haren rijdt via P+R Haren naar het dorpscentrum. De pendelbussen vertrekken vanaf de Aweg.

Voor toeschouwers en reguliere reizigers is het belangrijk om te weten dat het busvervoer veel hinder ondervindt van de 4 Mijl. Veel bussen rijden een andere route (via Eeldersingel en de ringweg) of zijn ingekort (lijn 8 tot Coendersborg). Advies is om van tevoren een reis te plannen via de reisplanner op qbuzz.nl/gd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *