Zondag vindt, traditioneel op de tweede zondag in oktober de 4 Mijl van Groningen plaats. Voor dit hardloopevenement rijden er speciale pendelbussen en wordt extra gestopt in Haren.

In samenwerking met Qbuzz en een touringcarbedrijf verzorgt de organisatie voor deelnemers gratis pendeldiensten. Deze brengen lopers op vertoon van het startnummer gratis naar het startgebied en na afloop terug naar enkele parkeerplaatsen. De bussen rijden van en naar de parkeerplaatsen P+R Hoogkerk en P+R Euroborg/P3. Ook is het mogelijk te parkeren op parkeerplaatsen rond de Bornholmstraat en P+R Haren. Voor de wedstrijd (10:00 – 14:15 uur) rijden er bussen vanaf Hoogkerk, Euroborg/P3 en het Hoofdstation. De bussen stoppen tot 12:15 uur aan de Rijksstraatweg, daarna aan de Goeman Borgesiuslaan in Coendersborg. Na de race vertrekken de pendeldiensten vanaf de Aweg naar beide parkeerplaatsen en ook P+R Haren. Er rijden dan geen pendelbussen vanaf het Hoofdstation.

Qbuzz laat daarnaast Qliners 300 en 309 extra stoppen bij P+R Haren langs de A28, tot 14:00 uur. Dit gebeurt alleen richting Groningen. Voor de terugreis kan op het Hoofdstation worden ingestapt.

Anders dit jaar is dat het reizen per trein tussen Haren en Groningen niet gratis is. Dat betekent dat deelnemers gewoon een kaartje moeten kopen hiervoor. De Intercity’s stoppen dit jaar ook niet extra in Haren.

Voor het overige busverkeer zijn er grote omleidingen door de 4Mijl en ook de 4Mijl4You op zaterdagavond. Deze gelden zaterdagavond tussen 20:00 en 23:00 uur en op zondag tussen 12:00 en 18:00 uur en worden later in de week door Qbuzz bekendgemaakt. De bussen zullen in ieder geval op het Hoofdstation komen, via het Emmaviaduct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *