De dorpen Sleen en Oosterhesselen krijgen ook in de volgende dienstregeling geen busverbinding in de dorpskern. Het OV-bureau ziet de wens van de gemeente Coevorden niet zitten.

Lijn 21 en 27 rijden langs de dorpen over de grote weg. Vorig jaar werd in de gemeenteraad een motie aangenomen met verbeteringsvoorstellen voor het openbaar vervoer. De voorstellen werden gepresenteerd aan het OV-bureau, dat over de busdienstregeling gaat.

Voorgesteld werd om lijn 21 en lijn 27 weer door Sleen en Oosterhesselen te laten rijden. Het bureau zit dit niet zitten omdat hiermee een onevenredig aantal passagiers een langere reistijd krijgen. Er was ook een voorstel om lijn 25 door Oosterhesselen te laten rijden en door te trekken naar Schoonoord. Via Oosterhesselen rijden is wel een mogelijkheid, maar die gaat ten koste van de bushalte bij Plopsaland. Het college van B&W wil deze halte niet schrappen.

Het doortrekken van de route naar Schoonoord gaat ook niet door. Een alternatief is er met de bus naar Emmen en de trein naar Coevorden. Dit duurt tien minuten langer dan een directe busrit. Het doortrekken van lijn 25 zou 142.000 euro kosten.

Een gedachte over “Sleen en Oosterhesselen krijgen bus niet terug”
  1. Prioriteit van OVbureau GGD ligt op studenten en scholieren. Die moeten snel van A naar B. In krimpgebied als Drenthe zou ook wat meer nagedacht moeten worden over de andere potentiele reizigers, die nu in het geheel niet bediend worden. De HUB taxi wordt genoemd als alternatief. Dat die 2 1/2 x duurder is dan regulier OV wordt gemakshalve maar niet genoemd. Hoezo alternatief!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *