Qbuzz kampt met een storing waarbij het soms voorkomt dat reizigers met een OV-chipkaart hun borg niet terugkrijgen bij een succesvolle check-out. De vervoerder krijgt de laatste tijd meerdere klachten van reizigers via Twitter.

Normaal hoort de apparatuur bij een succesvolle check-out de ritprijs verrekenen met de borg. Dit gaat soms mis, terwijl het voor de reiziger lijkt alsof het wel goed gaat.

Qbuzz zegt in reactie op tweets van de getroffenen dat er aan de problemen wordt gewerkt. De reizigers kunnen hun teveel betaalde geld terugvragen. Qbuzz adviseert dit te doen via het restitutieformulier op haar site en niet via uitcheckgemist.nl, omdat dit via die website maximaal drie keer per jaar kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *