Foto: Arriva

Vijf beleggingsfondsen hebben een bod uitgebracht op de Arriva Group. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van meerdere bronnen.

Drie van de vijf kandidaten lijken de beste kans op overname te maken. Dit zijn Apollo Global Management, Carlyle Group LP en Lonestar Funds. Alle drie fondsen zetelen met hun hoofdkantoren in de Verenigde Staten. De Franse spoorwegen (SNCF) en Transdev Group toonden ook interesse. Dat ging om delen van het bedrijf.

Huidige eigenaar Deutsche Bahn maakte eerder dit jaar bekend Arriva in de etalage te zetten. Een beursgang op de Amsterdamse beurs leek ook een mogelijkheid wanneer de verkoop zou mislukken. Deutsche Bahn heeft een hoge schuldenlast en wil deze onder controle krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *