“NS wil resterende aandelen Qbuzz kopen”/ 1 minuut leestijd

De Nederlandse Spoorwegen zouden de resterende 51 procent aandelen in Qbuzz willen kopen. Dat schrijft de site Vredebregt.com.

Volgens de site willen de Spoorwegen, welke al een minderheidsbelang van 49% in de busvervoerder hebben ook de overige aandelen kopen om Qbuzz samen te voegen met de Engelse NS-dochter Abellio. Met het fusiebedrijf Qbuzz/Abellio wil men dan een grote nieuwe Europese speler creƫren op de markt van aanbestedingen in het busvervoer.

De deal tussen de busvervoerder welke in Groningen en Drenthe rijdt en de Spoorwegen zou nog in een vroeg stadium zijn. Hoeveel de aandelen Qbuzz moeten opbrengen is nog niet bekend, maar deskundigen schatten Qbuzz met een flinke slag om de arm op tien miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *