Vanaf december rijden er weer bussen buiten de spits door Peize. Dat meldt de SP-fractie van de gemeente Noordenveld.

Sinds december vorig jaar moeten inwoners van Peize naar de Rondweg lopen om vanaf daar met lijn 317 naar Groningen of Roden te kunnen reizen. Lijn 82, welke tot dan door het Drentse dorp reed werd wegbezuinigd. Daardoor konden inwoners van Peize niet meer vanuit het dorp zelf buiten de spits met de bus, en tijdens de spits slechts naar Hoogkerk of Norg.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling wordt de busdienst Groningen – P+R Hoogkerk – Peize – Roden in ere hersteld, zij het slechts op werkdagen buiten de spits, wanneer lijn 86 niet rijdt. Daarnaast worden ook de overstapmogelijkheden in Hoogkerk verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *