De buschauffeurs gaan vanaf donderdag weer rijden in de spits. Dit is de uitkomst van een kort geding aangespannen door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en reizigersorganisatie ROVER wat dinsdag in de rechtbank van Groningen plaatsvond.

De vier partijen waren van mening dat op deze manier teveel mensen gedupeerd werden en de maatschappij te beïnvloedt raakt door de stakingen. Vooral scholieren hebben moeite om op hun school te komen, waarvan sommigen in een examenperiode zitten.

De rechter heeft bepaald dat de chauffeurs de komende twee maanden in de spits moeten rijden. Dit betekent dat er wordt gereden tussen 7:00 uur en 9:00 uur en tussen 16:00 uur en 19:00 uur. Als er over twee maanden nog geen akkoord is, mogen de chauffeurs de algehele staking weer hervatten. Zo blijft er druk op de ketel staan, oordeelde de rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *