Qbuzz zet sinds dinsdagochtend extra bussen in tijdens de spitsuren. Dit naar aanleiding van een protest van twee scholieren uit Groningen.

De scholieren, Jelmer Korteschiel en Jimmy Renses, schreven Qbuzz aan omtrent de te volle bussen. Zij kwamen sinds het begin van het schooljaar regelmatig te laat op school en de school accepteert dit niet. Ze schreven de brief aan Qbuzz en naar aanleiding van de brief besloot de vervoerder dinsdag om in de ochtendspits tien extra bussen in te zetten. Ook heeft een woordvoerder al bevestigd dat dit dinsdag in de middagspits ook zal gebeuren, en dat er woensdag zelfs twaalf extra bussen klaar zullen staan tijdens de spits.

De scholieren zijn voornemens om hun brief ook nog naar gemeente en Provinciale Staten te sturen.

Overigens hebben de te volle bussen er ook voor gezorgd dat de complimentendag van het OV-bureau, welke dinsdag zou worden gehouden, is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Het was de bedoeling om op de complimentendag mensen die met de bus reizen te complimeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *