Groningen Bereikbaar komt met voorstel reizen in de spits/ 1 minuut leestijd

Stuurgroep Groningen Bereikbaar heeft bij de staatssecretaris een Gronings rooster ingediend. Daarmee hoopt men dat het kabinet wil kijken naar maatwerk voor het reizen in het openbaar vervoer.

Het kabinet wil in het hele land studenten op bepaalde tijden weren uit het ov. Groningen Bereikbaar is, net als een aantal onderwijsinstellingen bang voor extra files en capaciteitsproblemen en stelt daarom een alternatief voor.

Zij willen personeel van zorginstellingen en kantoren en studenten van het mbo, hbo en de universiteit zoveel mogelijk los van elkaar laten reizen. “Dat betekent dat we de vraag van forenzen en scholieren en studenten naar het OV goed op elkaar afstemmen en prioriteren”, zegt de Groninger wethouder Philip Broeksma die ook voorzitter van de stuurgroep is.

De brief is mede ondertekend door onderwijsinstellingen Alfa-college, Noorderpoort, ROC Menso Alting, Terra, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Groningen Bereikbaar wil uiteindelijk nog verder gaan en het aantal auto-bewegingen definitief verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *