De organisatie Groningen Bereikbaar komt deze zomer met meerdere acties om het gebruik van P+R-terreinen rond de stad en openbaar vervoer te stimuleren.

Op het P+R-maandabonnement van Qbuzz geldt van 15 juli tot en met 23 augustus een korting van 50 procent. Daarmee kost dit abonnement dan 25 euro voor één maand. Het abonnement is vanaf 1 juli te koop via de webshop van Qbuzz.

Op de P+R-terreinen komen medewerkers van Band op Spanning langs. Zij controleren van automobilisten die dit willen de bandenspanning en pompen de band mits nodig ter plekke op. De medewerkers komen minimaal één keer op alle P+R-terreinen rond Groningen langs tijdens de zomervakantie.

Tijdens een deel van de zomervakantie wordt gewerkt aan de N361 tussen Groningen en Adorp. Daarom stelt Groningen Bereikbaar extra OV-probeerkaarten beschikbaar aan reizigers. Mensen die normaal met de auto naar hun werk gaan kunnen gedurende drie weken het openbaar vervoer proberen op kosten van Groningen Bereikbaar. Volgens de organisatie is de trein tussen Winsum en Groningen een mooi alternatief voor woon-werkverkeer tijdens de werkzaamheden aan de N361.

Aanmelden voor alle acties kan, in de meeste gevallen vanaf 1 juli, via www.groningenbereikbaar.nl/zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *