Station Noord enkele weken verminderd bereikbaar voor bussen

Het Noorderstation in Groningen is vanaf maandag enkele weken minder goed dan normaal bereikbaar vanwege werkzaamheden aan de Kastanjelaan.

De straat is toe aan nieuw asfalt tussen de Eikenlaan en Moesstraat. In de eerste fase, tussen 6 mei en 29 mei, wordt de oostelijke wegdek aangepakt, van 29 mei tot 22 juni volgt het westelijke deel.

Het heeft gevolgen voor de bussen die over de Kastanjelaan naar het Noorderstation rijden. Q-link 1 en 2 en lijn 171 rijden via de Asingastraat en Bedumerweg, en slaan de haltes Abeelstraat en Station Noord over. De lijnen 7, 9 en 10 komen nog wel bij het Noorderstation, maar stoppen in de richting waar de weg nog open is. Daar zal steeds wel volgens de route worden gereden.

Lijn 10 slaat in de gestremde richting de Asingastraat ook over. Reizen tussen Noorderstation en de Zernike Campus kan door de werkzaamheden steeds in de gestremde richting niet direct. Een overstap bij Winkelcentrum Paddepoel is bijvoorbeeld een mogelijkheid, waarbij tussen Station Noord en Paddepoel kan worden gereisd met de lijnen 7 en 9.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *