Inwoners van Holwierde zijn niet blij met de voorgenomen verplaatsing van diverse bushaltes in hun dorp in de nieuwe dienstregeling.

Het OV-bureau wil buslijn 41 naar de Eemshaven laten rijden, meldt regionale omroep RTV Noord. Nu wordt er nog tussen Delfzijl en Uithuizen gereden. Om de aansluitingen op de stations in Appingedam en Uithuizen te kunnen behouden, zocht het OV-bureau naar manieren om de route te versnellen.

Die oplossing is gevonden door in Holwierde niet meer door het centrum te rijden en de haltes te verplaatsen naar de rand van het dorp. Dorpsbelangen De Drie Maren startte deze week een poll op Facebook om de stemming over de plannen te peilen, en bijna iedereen blijkt tegen.

De Drie Maren ziet graag dat schooljeugd en de medewerkers van de supermarkt, die een beperking hebben, goed met de bus kunnen blijven reizen. Binnenkort wordt het concept voor de nieuwe dienstregeling gepubliceerd en is het mogelijk om officieel bezwaar in te dienen tegen de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *