Foto: Henri Borgman

Tweede Kamerlid Cem Laçin van de SP heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vragen gesteld over het voornemen van Qbuzz om het personeelsbestand in te krimpen.

Laçin wil onder meer van Van Veldhoven weten wat haar reactie op het nieuws is en wat de staatssecretaris vindt van het feit dat Qbuzz banen wil schrappen terwijl de vervoerder gebruik heeft gemaakt van de NOW-regeling, waarbij de salariskosten voor een groot deel werden gedekt.

Ook vraagt Laçin aan Ven Veldhoven of er meer OV-bedrijven voornemens zijn in te krimpen of ontslagen te overwegen.

De staatssecretaris heeft drie weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

5 gedachte over “Kamervragen over mogelijke ontslagen Qbuzz”
  1. Wordt het geen tijd om eens te denken aan 1 landelijk busbedrijf en 1 spoorbedrijf in Nederland. Nu wordt iedereen opgescheept met dure concessies. Opdrachtgevers zoals de provincies worden belazerd door de verschillende busmaatschappijen zoals in Overijssel en Gelderland. Dit geld is anders te gebruiken. Bijvoorbeeld de prijzen om laag, zodat het reizen met het OV voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk is. Dit is de beste oplossing voor heel Nederland.

    1. U heeft helemaal gelijk,het privatiseren van veel instantie,s leverd alleen maar ellende op duur duur en nog eens duur.

    2. Helemaal mee eens en wat goed is blijft dan ook in plaats van nieuwe ideeën van hoger hand achter het buro. Gelijk mee beginnen.

  2. Misschien rare vraag, maar waarom doet de overheid eerst alles eraan om mensen NIET in het OV te krijgen voor meerdere maanden en vervolgens janken dat er geen gebruik van OV wordt gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *