Jarenlang zitten ze er al; de schoonmaakfamilie bij de toiletten op het Hoofdstation in Groningen. Honderdduizenden reizigers hebben kennis met ze gemaakt tijdens een bezoekje aan het toilet in Groningen. Maar nu staan de banen van de familie op het spel.

De familie van Christina Arends is al veertig jaar de uitbater van de stationstoiletten. Eerst in het stationsgebouw, nu aan de perrons. De oma van Christina begon er veertig jaar geleden met schoonmaken, Christina en haar moeder zijn daar in de loop der jaren bijgekomen. Zelfs oma, inmiddels 87 jaar, draait nog steeds haar schoonmaakdiensten.

De NS willen de stationstoiletten uitbesteden bij één bedrijf voor alle stations in Nederland. Dat betekent dat de hele familie straks moet wijken voor dit bedrijf. Dit nieuws sloeg bij de familie in als een bom. Het zou wel mogelijk zijn dat de familie gaat werken voor het landelijke bedrijf, maar dat ziet de familie niet zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *