Station Groningen verkozen tot ‘Beste station van Nederland’/ 1 minuut leestijd

Het station van Groningen is door de lezers van de website DAG.nl verkozen tot ‘Beste station van Nederland’. De lezers geven het station een gemiddeld rapportcijfer van 8,1.

DAG had de vijftien grootste treinstations op basis van reizigersaantallen geselecteerd voor de verkiezing. Lezers konden vervolgens op de stations stemmen. Uiteindelijk heeft station Groningen nipt gewonnen, en hield het station Schiphol achter zich, wat uitkwam op een gemiddeld rapportcijfer van 8,0. Een gedeelde derde plaats is er voor de stations Utrecht Centraal en Eindhoven, die beiden een rapportcijfer van 7,8 toegediend kregen.

Vooral de sfeer van het station in Groningen wordt door de reizigers hoog gewaardeerd. De ‘slechtste’ cijfer (een 7,6) was er voor de faciliteiten die het wachten op het station prettiger maken.

DAG vroeg NS-woordvoerder Michiel Jonker om een reactie: "Station Groningen is een mooi oud gebouw met nieuwe elementen. Een typisch voorbeeld van hoe een historisch pand kan worden aangepast aan de moderne tijd. De sloophamer is niet altijd de beste optie, zo blijkt maar weer." Op de vraag van welk station volgens Jonker de winnaar zou worden, heeft hij zelf een duidelijk antwoord: "Utrecht Centraal, vanwege de vele voorzieningen, maar ik vind het leuk dat Groningen als winnaar uit de bus is gekomen."

De cijfers van alle vijftien stations en andere informatie over de verkiezing is te vinden op www.dag.nl/station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *