Met ingang van de nieuwe dienstregeling rijden er geen bussen meer in het Drentse Nieuw Roden. Dit heeft te maken met de invoering van het nieuwe hoogwaardige Qlink-lijnennet in en rond de stad Groningen.

Door de invoering van dit lijnennet gaan er nieuwe bussen en lijnen rijden rond Groningen. Dit betekent voor Roden dat het dorp gekoppeld wordt aan de buslijn naar Beijum. Deze buslijn zal met ingang van de nieuwe dienstregeling in januari worden gereden met hoogwaardige gelede bussen. De route door Nieuw Roden past door het lage aantal instappers echter niet in het hoogwaardige plaatje.

De route van de nieuwe lijn 4 – het nummer dat de buslijn naar Roden krijgt – loopt tot de halte Dorth. Vanaf hier wordt via een rondje terug naar het busstation in Roden gereden. Dit betekent dat de halte Kastelenlaan voor de bewoners van Nieuw Roden de dichtstbijzijnde halte wordt.

Reacties vanuit het dorp op het verdwijnen van de bus zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *