De NS zetten geen extra treinen in rondom de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen.

De landelijke intocht is de intocht die als eerste plaats heeft en wordt uitgezonden op de landelijke televisie. De gemeente Groningen en organisatie verwachten 20.000 bezoekers in Groningen. Daarvan verwachten de NS er dusdanig weinig te vervoeren, dat de inzet van extra treinen niet nodig is.

Qbuzz zet op een aantal Qliners extra bussen in. Vanaf de transferia rondom de stad rijden er voor bezoekers die per auto komen ook de gebruikelijke Citybussen naar de binnenstad. Kinderen tussen de 4 en 11 reizen onder begeleiding van een betalende volwassene overigens gratis in zowel bus als trein naar Groningen. Dit geldt op alle Noordelijke spoorlijnen van Arriva, de lijn Zwolle – Groningen en de bussen van Qbuzz en Arriva Touring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *