Inwoners van de Drentse dorpen Een en Steenbergen raken met ingang van de nieuwe dienstregeling welke ingaat op 2 januari de rechtstreekse busverbinding met Roden kwijt.

Buslijn 83 van Qbuzz zal vanaf januari de dorpen links laten liggen. Reden hiervoor is dat de gemeente Noordenveld nieuwe drempels in Een heeft aangelegd waardoor de bussen niet schadevrij de route kunnen rijden. Omdat de gemeente de drempels niet wil aanpassen, heeft Qbuzz besloten de bus dan niet langer via Een en Steenbergen te laten rijden, maar via Langelo waarmee dat dorp in plaats van één keer per twee uur nu één keer per uur een busverbinding naar Roden krijgt.

Lijn 83 is voor de inwoners van Een en Steenbergen een belangrijke verbinding naar de steden Groningen en Assen. Assen is nu direct bereikbaar vanuit de beide dorpen en Groningen kan met een overstap in Roden bereikt worden. Vanaf januari moeten inwoners van Een en Steenbergen met lijn 18 naar Norg reizen om daar over te kunnen stappen op lijn 83.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *