Het Groninger dorp Onderdendam is voor lange tijd verstoken van regulier busvervoer. Reden is een omvangrijke stremming.

Onderdendam wordt volgens de reguliere dienstregeling aangedaan door lijn 61, de busdienst tussen Groningen en Uithuizen. Door de stremming zal lijn 61 tussen Bedum en Middelstum van dezelfde route als sneldienst lijn 161 gebruik gaan maken. Normaal rijdt lijn 61 door Onderdendam om van Bedum naar Middelstum en andersom te komen, maar de route van lijn 161 gaat over de N46 welke niet door Onderdendam komt.

Gevolg is dat Onderdendam tijdens de stremming uitsluitend per belbus bereikbaar is. Vanaf het Concordiaplein in Middelstum vertrekt deze belbus richting Onderdendam. De belbus is gratis en sluit qua tijden aan op lijn 61. Om van de service gebruik te maken is het reserveren van de betreffende rit wel noodzakelijk. Hiervoor kunnen reizigers bellen met het telefoonnummer 0596-613000 van UVO/Van Dijk, het bedrijf wat de belbus voor haar rekening neemt.

De stremming duurt waarschijnlijk tot het eind van 2010. Lijn 61 stopt op de route van lijn 161 bij alle bushaltes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *