Kaartjes voor de asielbus die tussen het AZC in Ter Apel en station in Emmen gaat rijden, zullen worden verkocht voor beveiligers. De kaartverkoop vindt plaats in een ruimte op het AZC-terrein, maar wordt niet geregeld door het COA.

Qbuzz heeft het beveiligingsbedrijf in de arm genomen, omdat, volgens de vervoer, het COA de kaartverkoop in tegenstelling tot eerder beloftes niet wilde regelen. Qbuzz hoeft de beveiligers niet te betalen, die kosten komen volgens de vervoerder voor rekening van het ministerie.

Als de proef van start gaat, zal buslijn 73 de halte bij het AZC over gaan slaan. Touringcarbedrijf Munckhof, dat meer vervoer voor het COA regelt, is verantwoordelijk voor de pendelbus. De uitvoer van de bus is uitbesteed aan Drenthe Tours.

Rond lijn 73 ontstond zondag nog enige commotie. Bij haltes langs de route tussen Emmen en Ter Apel hebben onbekende actievoerders alternatieve bushalteborden neergehangen met de teksten ‘alleen vertrek’ en ‘hand in hand naar eigen land’. Buslijn 73 rijdt volgens de borden naar steden als Tripoli, Bagdad en Kabul.

De gemeenten Emmen en Westerwolde hebben de borden verwijderd. De politie stelt een onderzoek in naar de plaatsing van de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *