Proef met asielbus wordt verelengd/ 1 minuut leestijd

De asielbus tussen het asielzoekerscentrum in Ter Apel en het station in Emmen blijft voorlopig rijden. Dat is door Qbuzz bevestigd aan regionale omroep RTV Noord.

De aankondiging komt op de dag dat de eerste proef van vijf maanden afliep. Qbuzz is nog in onderhandeling met het ministerie van Veiligheid en Justitie over een aantal details, waaronder de financiering. In de tussentijd blijft de pendelbus gewoon rijden.

Sinds de start van de dienst met de pendelbus rijdt buslijn 73 niet meer langs het AZC. Er waren veel problemen op deze lijn, voornamelijk met asielzoekers uit veilige landen. Dat lijkt nu zowel in de asielbus als lijn 73 beter te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *