In de Tweede Kamer wordt donderdagmiddag in een debat de inzet van een pendelbus tussen het station in Emmen en het AZC in Ter Apel besproken. Diverse leden van de Kamer staan niet te springen om de komst van de bus.

Madeleine van Toorenburg van het CDA vraagt zich af waarom raddraaiers beloond worden met een eigen pendelbus. PVV’er Emiel van Dijk noemt de bus al de ‘Mark Harbers Asieltuig Express’ en Bente Becker van de VVD zegt liever te zien dat overlastgevers een toegangsverbod voor het openbaar vervoer krijgen.

Eerder deze week kwamen er al meer negatieve geluiden op de aankondiging van de proef van drie maanden. Spoorvakbond VVMC is bang dat de overlastgevers nu makkelijker bij de trein tussen Emmen en Zwolle kunnen komen en daar misschien ook overlast gaan veroorzaken.

De proef met de pendelbus komt er na overleg tussen onder meer Qbuzz en staatssecretaris Mark Harbers. Daarbij wordt op buslijn 73 de halte bij het AZC overgeslagen. Men hoopt dat de problemen met asielzoekers, voornamelijk uit veilige landen daarmee verdwijnen.

Een gedachte over “Tweede Kamerleden niet al te blij met asielbus Ter Apel”
  1. houden jullie er ook rekening mee dat de normale Nederlander met de bus moet naar het werk naar het AZC? en dit nu betekent dat ze minstens 20 min moet lopen om er te komen en de asielzoekers bij huis gehaald en afgezet worden.
    dit kan toch niet? vooral niet de 1 betaald en de anderen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *