Buschauffeurs van Qbuzz zijn maandagochtend in gesprek geweest met demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid. Aanleiding is een nieuwe reeks incidenten op buslijnen 72 en 73 door Ter Apel.

Op deze lijnen is veel overlast van asielzoekers die in het dorp in de COA-locatie verblijven. De recente incidenten hebben chauffeurs opnieuw bezorgd gemaakt. Volgens vakbond FNV vindt 9 op de 10 chauffeurs het onprettig om op de lijnen te rijden.

De chauffeurs willen maatregelen, zoals meer asielbussen tussen Emmen en Ter Apel, de inzet van beveiligers op het station in Emmen en bij de bushaltes onderweg. De chauffeurs willen dat de maatregelen uiterlijk op 1 september ingevoerd kunnen worden.

Of dat gaat lukken is nog maar te vraag. Volgens de staatssecretaris is dat mogelijk te snel. Wel vond ze het naar eigen zeggen fijn om eens met de buschauffeurs zelf te praten en wil ze graag een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *