De ondernemingsraad van Qbuzz is ontevreden over de snelheid waarmee staatssecretaris Mark Harbers haar ideeën voor pilots op lijn 73 tussen Emmen en Ter Apel behandelt. Dat zegt de OR tegen regionale omroep RTV Noord.

Zogeheten ‘veiligelanders’ zorgen al langere tijd voor problemen in de buslijn tussen Emmen en het AZC in Ter Apel. Daarvan hebben de mede-passagiers en chauffeurs last. OR-voorzitter Jaap Franke zegt tegen RTV Noord dat het aantal gevallen van overlast zelfs licht is toegenomen.

Het ministerie heeft eerder in een overlegd toegezegd geld beschikbaar te stellen voor pilots. Eén van de pilots die de chauffeurs voorstellen is om een aparte bus tussen Emmen en het AZC te laten rijden, los van de reguliere dienst op lijn 73. De staatssecretaris moet een besluit over de ideeën nemen, maar de OR heeft al een tijdje niets meer gehoord van hem.

Momenteel is zijn er op de ritten twee beveiligers aanwezig. Daarvoor is voor zes maanden een budget beschikbaar gesteld. Het is niet duidelijk of de chauffeurs het daarna weer met één beveiliger moeten doen.

Als er eind deze maand geen verdere duidelijkheid is, nemen de chauffeurs mogelijk het besluit de halte bij het AZC over te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *