Wethouder IJzebrand Rijzebol, NS-regiodirecteur Joost van der Bijl en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk openden donderdagmiddag het gerenoveerde stationsgebied in Delfzijl.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan een flinke upgrade van het gebied. De busperrons zijn verplaatst naar de oostkant van het plein voor het station. Waar vroeger de perrons waren is nu een groene zone aangebracht. Daardoor komen voetgangers en bussen minder snel met elkaar in conflict.

Op de kruising tussen de Stationsweg en Damsterlaan is een rotonde aangelegd. Bij die rotonde zijn nu ook kiss & ride-plaatsen en is de nieuwe taxistandplaats gekomen.

Bij de opening is station Delfzijl ook meteen toegevoegd aan het hub-netwerk in Groningen en Drenthe. De hub is een overstapplaats waar diverse vormen van openbaar vervoer samenkomen. Door de toevoeging van toiletten, wifi en het mogelijkheid tot het huren van een OV-fiets is het voorzieningenniveau ook verhoogd.

[mappress mapid=”162″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *