P+R Kardinge, het oudste P+R-terrein van de stad, wordt op dit moment gerenoveerd als onderdeel van de kwaliteitsmaatregelen die op de terreinen worden genomen.

Kardinge opende in 1995 als eerste P+R-locatie van de stad onder de naam Transferium Noorddijk. Het viel bij de opening onder een proef van het ministerie met transferia op logische plaatsen bij een aantal steden in het hele land. Onder meer de Bijlmer in Amsterdam kreeg toen een transferium.

In het begin bleken de transferia nog niet erg succesvol, onder meer doordat er verkeerde locatiekeuzes werden gemaakt, maar in de loop van de jaren bleken transferia op veel locaties een meerwaarde te hebben. Daarbij veranderde ook de eisen en maatstaven voor een transferium.

Bij Kardinge is sinds 1995 amper verbouwd. Sporen uit het verleden waren nog duidelijk te zien met ongebruikte perrons van voormalige buslijnen naar bijvoorbeeld Zernike en Ulgersmaborg/Oosterpark en de glazen wachtruimte onder het imposante bouwwerk op het midden van het plein, dat al jaren gesloten was wegens vandalisme. Ook in de abri’s op de P+R moesten de ruiten regelmatig worden vervangen.

Recent zijn er al een overdekte fietsenstalling en fietsenkluizen geplaatst, zoals op alle P+R-terreinen in de stad. De komende tijd wordt de P+R verder omgevormd tot OV-hub, met alle bijbehorende faciliteiten. Vanaf de nieuwe dienstregeling worden ook het UMCG en Martini Ziekenhuis rechtstreeks bereikbaar vanaf P+R Kardinge.

[mappress mapid=”158″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *