Een aantal bushaltes in de stad Groningen krijgt een nieuw bushokje, of een groter exemplaar. Aannemers zijn de laatste weken druk bezig met het plaatsen hiervan.

Zo is de drukke bushalte Verlengde Visserstraat richting het Hoofdstation voorzien van een extra grote abri. De bushalte Hippocrateslaan richting het Martini Ziekenhuis is een voorbeeld van een halte die voor het eerst een abri heeft gekregen.

In de binnenstad worden de oude abri’s met metalen bankjes vervangen door de exemplaren die ook buiten de diepenring staan. In juli heeft Exterion Media de aanbesteding voor de reclamerechten in de abri’s gewonnen voor een periode van tien jaar. De vervanging van de abri’s in de binnenstad is hier een gevolg van.

Buiten de stad is de provincie bezig met de plaatsing van hergebruikte abri’s. Het bedrijf Armada Mobility plaatst momenteel eerder gebruikte abri’s bij diverse bushaltes. Er komen in totaal vijftig bushokjes met een tweede leven in de provincie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *