De route van het pendelbusje dat door de binnenstad van Groningen rijdt, is sinds vandaag uitgebreid. De grotere lus gaat onder meer via de Oude Ebbingestraat en Grote Markt.

De uitbreiding wordt gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers. Het busje is gericht op houders van een WMO- of Stadjerspas. Zij mogen gratis met het busje mee. Andere passagiers betaalden 50 cent per rit, maar dat tarief is vanwege de langere route nu verhoogd naar 1 euro per rit.

De route gaat nu vanaf de Westerhaven via de Westersingel, Noorderhaven, Lopende Diep, Oude Ebbingestraat, Grote Markt, Gelkingestraat en Zuiderdiep naar Akerkhof en weer naar de Westerhaven. Er wordt steeds in deze richting gereden, als ringlijn. De maximale wachttijd bedraagt nu een kwartier.

Pendelbus Binnenstad rijdt nu precies een jaar bij wijze van proef. Die proef duurt tot volgend jaar september. Daarin worden de ervaringen van de nieuwe route meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *