logo_standaard

Als het aan de overleggroep die vandaag achter gesloten deuren bij elkaar kwam in het Duitse Bunde ligt moeten de treinen van Arriva binnen enkele weken Duitsland weer in kunnen, tot Weener.

De groep kwam donderdag bij elkaar in het gemeentehuis van Bunde om te overleggen hoe de situatie op het spoor tussen Bad Nieuweschans en Leer de komende jaren moet worden aangepakt.

De treinen rijden nu niet verder dan Bad Nieuweschans. Tussen Groningen en Leer rijden er snelbussen. Het is nu niet altijd even makkelijk om met de bus in Leer de aansluiting op de trein naar Bremen te halen. Dat moet makkelijker worden als de overstap op de bus pas in Weener plaatsvindt.

Het overleg kan in het algemeen als positief worden gezien. De staatssecretaris van Niedersachsen ziet bijvoorbeeld het liefst dat de overbrugging van de Ems binnen een kortere tijd dan vijf jaar wordt hersteld. Ook was men het er over eens dat de kapotte brug niet moet worden gezien als probleem, maar als kans voor het Wunderline-project.

Deutsche Bahn is op dit moment bezig met een onderzoek naar de precieze staat van de brug. Daaruit moet blijken hoe erg de fundering van de brug is aangetast door de aanvaring begin vorige maand.

[mappress mapid=”50″]

Een gedachte over “Trein binnen enkele weken weer naar Weener”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *