arrivatrein

Het is de bedoeling dat de treinen van Arriva zodra het kan in ieder geval weer naar Weener gaan rijden. Dat meldt Dagblad van het Noorden woensdag.

Door de aanvaring van een vrachtschip met de Friesenbrücke over de Ems is er de komende jaren geen treinverkeer tussen Weener en Leer mogelijk. Op dit moment ligt de treindienst vanaf Bad Nieuweschans al stil, omdat het op dit moment technisch niet mogelijk is te keren in Weener.

De Duitse autoriteiten moeten toestemming geven om te keren in Weener. In de praktijk zal die toestemming geen probleem zijn, omdat het spoor tussen Weener en de grens met Nederland niet meer bereikbaar is vanaf de rest van het Duitse spoornet en er daarmee geen risico aan keren zit.

Het Duitse OM heeft bekend gemaakt dat er geen technische problemen waren aan spoorbrug en schip tijdens het ongeval. Ook was er geen alcohol in het spel. De Russische kapitein van het schip en zijn loods beroepen zich vooralsnog op hun zwijgrecht. Hen hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd.

[mappress mapid=”40″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *