Het probleem met de kruising tussen de busbaan langs het Martiniziekenhuis en de Van Swietenlaan in de stad lijkt binnen een week opgelost. De oplossing voor op de korte termijn is volgens het ziekenhuis al in de maak.

Vorige week maakte Qbuzz bekend de stadslijnen welke langs het ziekenhuis rijden om te leiden via de Laan Corpus den Hoorn, om de busbaan heen. Reden hiervoor was dat de bussen vooral in de spits problemen hadden met de oversteek vanaf de busbaan naar de Van Swietenlaan richting De Punt (lijn 2), Ter Borch (lijn 5) en Hoornsemeer (lijn 6). Vooral voor lijn 2 leverde dit problemen op bij belangrijke aansluitingen in De Punt. Door de maatregel werd het ziekenhuis alleen nog maar aangedaan door een streekbus. De dichtbijzijnde halte van de stadsdienst werd verplaatst naar de zijkant van de parkeergarage, ongeveer vierhonderd meter vanaf de hoofdingang.

Het ziekenhuis vond het ontbreken van een bediening door de stadsdienst onacceptabel en besloot in gesprek te gaan met gemeente, OV-bureau en Qbuzz. Er lijkt nu dus een goede oplossing te zijn gevonden waardoor Qbuzz de bediening van het ziekenhuis door de stadslijnen weer in de dienstregeling kan opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *