Vanaf zondag 3 juli zullen de Qliners tussen Groningen en Lelystad (315, 325 en 335) worden gereden door vervoerder Arriva. Zij neemt de concessie met ingang van die datum over van de huidige vervoerder Connexxion.

De concessiewisseling brengt ook enkele wijzigingen in de dienstregeling met zich mee. Dit komt vooral doordat de opdrachtgever van de concessie minder geld aan Arriva beschikbaar stelt dan de vervoerder heeft gevraagd. De volgende aanpassingen zullen globaal in de dienstregeling worden doorgevoerd:

– Lijn 345 komt geheel te vervallen
– In de spits een 30-minutendienst tussen Emmeloord en Lelystad
– Buiten de spits een 60-minutendienst tussen Emmeloord en Lelystad
– Iedere werkdag op Groningen – Heerenveen een 30-minutendienst
– Eerste en laatste rit naar Zernike vervallen
– Enkele sneldiensten worden aangepast
– Extra rit Groningen – Heerenveen om 22:53 u.
– De vrijdag na Hemelvaart wordt er voortaan gereden volgens de vakantiedienstregeling

Ook de tarieven zullen wijzigen. Alle informatie is te vinden op een speciale implementatiewebsite, www.goedemorgenq315.nl. De strippenkaart is niet meer geldig op Qliner 315, dat geldt overigens al met ingang van vandaag (donderdag, red.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *