Friesland en Groningen hebben onenigheid over de vergoeding van Qliner 315 tussen Groningen en Emmeloord. De lijn valt onder de Friese busconcessie, maar Groningen betaalt mee aan de lijn.

Volgens het Friesch Dagblad kwam de kwestie de afgelopen week aan het licht tijdens een bijeenkomst voor Statenleden. Groningen wil niet meer meebetalen, omdat lijn 315 druk genoeg is om rendabel te zijn. Er wordt nu 600.000 euro per jaar overgemaakt.

De Friezen zijn bezig met de voorbereiding van de aanbesteding voor een nieuwe busconcessie, waar Qliner 315 deel van uitmaakt. Coen Dijkman, manager mobiliteit bij de provincie Fryslân, zei volgens het Friesch Dagblad tijdens de bijeenkomst dat de achterliggende oorzaak van het probleem de verschillende werkwijzen rond het busvervoer is. In Groningen en Drenthe gaan alle opbrengsten uit het busvervoer terug naar de provincies. In de rest van Nederland mag een vervoerder een deel van de opbrengsten zelf houden.

Het OV-bureau Groningen Drenthe zegt desgevraagd dat de gesprekken nog gaande zijn en dat er op dit moment verder nog niets te melden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *