Er komt een proefproject als maatregel voor de overlast door asielzoekers op buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen. Wat vervoerder Qbuzz betreft een prima idee, maar men ziet ook graag een snelle oplossing.

Tegen Dagblad van het Noorden zegt woordvoerder Michel van der Mark dat het project inhoudt dat de betrokken partijen, zoals COA en IND “de overlastgevers aanpakken door met elkaar om tafel te gaan en korte lijntjes te gebruiken.”

Van der Mark vindt echter dat er ook snel iets moet gebeuren. “De problemen spelen vandaag en morgen ook. Het mag niet zo zijn dat de politiek denkt ‘er wordt aan gewerkt, prima’.”

Qbuzz heeft maar één doel, zegt Van der Mark: het uitbannen van overlast. Jaap Franke zegt namens de ondernemingsraad dat de overlast nog altijd speelt en de chauffeurs hun werk veilig moeten kunnen doen.

Een aantal weken geleden werd aan de bel getrokken. De OR dreigde toen de AZC-bushaltes te boycotten wanneer er niet snel maatregelen zouden volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *