Reizigers van de bussen van Arriva hadden woensdag een mazzeltje. Door een softwarestoring kon er in de bussen van de vervoerder niet in- en uit worden gechecked en namen chauffeurs reizigers gratis mee.

De Albatros-software op de boordcomputers werkte niet goed. De boordcomputers zijn verantwoordelijk voor het aansturen van de elektronische systemen en ticketafhandeling. De storing zorgde dan ook niet alleen voor problemen met de chipkaartautomaten, ook de bestemmingsdisplays en ticketverkoop in de bussen werkten niet.

Arriva heeft in de loop van woensdagochtend de systemen proberen te herstarten. In het grootste deel van het land waren de problemen snel opgelost, maar in Noord-Nederland (waaronder de bussen die tot in Groningen en Drenthe rijden) en Limburg gaat het wat langzamer. Desalniettemin nemen de problemen daar ook af in de loop van de middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *