De Brailleweg is vanaf zondag tijdelijk niet te gebruiken voor autoverkeer richting de A28. De aanpassing wordt gedaan doordat busverkeer hier de laatste tijd veel vertraging oploopt.

Sinds kort wordt één rijstrook van de Brailleweg gebruikt als tijdelijk fietspad. Daardoor hebben bussen en auto’s in beide richtingen samen nog maar één rijstrook, waarbij een verkeerslicht het verkeer doseert. Ondanks dat verkeerslicht blijft het druk en loopt onder meer het busverkeer forse vertragingen op.

Vanaf zondagavond 18:00 uur mogen auto’s alleen richting de stad nog over de Brailleweg rijden. Busverkeer blijft wel in beide richtingen mogelijk. Het verkeerslicht blijft staan er wordt vooral in de richting naar het Emmaviaduct op groen gezet om de doorstroming op peil te houden.

De situatie duurt tot begin juni. Ook verkeer naar De Wijert moet omrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *