De aanpak van het Hoofdstation in Groningen kan tot drie jaar langer duren. Doordat de geplande treinvrije periode volgend jaar niet gehaald gaat worden moet deze veel later ingepland worden.

Het betekent dat het Hoofdstation waarschijnlijk pas in 2026 helemaal klaar is. Onvoorziene archeologische vondsten en kabels en leidingen zijn de uiteindelijke boosdoener van de vertraging.

De provincie wil wel samen met ProRail en de gemeente kijken of het mogelijk is de treinvrije periode zo min mogelijk uit te stellen. Normaal moeten zulke periodes wegens secure planningen uiterlijk twee jaar van tevoren aangevraagd worden.

2 gedachte over “Verbouwing Hoofdstation mogelijk drie jaar vertraagd”
  1. Waar komt de niet correcte informatie over de ‘boosdoener’ archeologie vandaan? Hier past iets meer diepgravende journalistiek dan een simpele vingerwijzing zonder annotatie. Overigens was een eerder bericht – ook niet geheel correct – aanleiding voor Sikkom om ermee aan de haal te gaan, wat zij keurig rectificeerden.

    1. ProRail heeft dit zelf destijds in december (toen al eerder over deze kwestie werd bericht) aangegeven dat de aannemer is gestuit op kabels en leidingen en archeologische vondsten. Dat schrijft zij zelf op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *