Foto: Koen van Velsen architecten/Beauty & The Bit

De provincie en gemeente Groningen zijn opnieuw meer geld kwijt aan de verbouwing van het Hoofdstation. Inflatie en de situatie in de wereld hebben de kosten met 18,4 miljoen euro opgedreven naar een totaalbedrag van 365 miljoen euro.

Daarmee is de verbouwing tot nu toe 55 miljoen euro duurder dan in eerste instantie begroot. De overheden draaien zelf voor de kosten op omdat aannemer Strukton de prijsstijgingen niet valt te verwijten.

De provincie schiet de hogere kosten voor. Een gedeelte daarvan, 3,6 miljoen euro zijn bedoeld voor de fietstunnel. Die valt onder verantwoordelijkheid van de gemeente Groningen en daarom wil de provincie dit bedrag terugzien van de gemeente. Daarover zal een gesprek volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *