Foto: Koen van Velsen architecten/Beauty & The Bit

De verbouwing van het Groningse Hoofdstation gaat langer duren. Door vertragingen kan de treinvrije periode van 51 dagen volgend jaar niet doorgaan. Dat zorgt direct voor langer durende werkzaamheden.

Hoeveel extra tijd nodig is, valt op dit moment nog niet te zeggen. De aannemer moet werken aan een aangepaste planning en is daar op dit moment mee bezig. Een nieuwe treinvrije periode kan niet zomaar worden gepland. Dit moet ver van tevoren worden geregeld via spoorbeheerder ProRail.

Het is de tweede keer dat het grootschalige werk wordt uitgesteld. In eerste instantie had het werk dit jaar uitgevoerd moeten worden, maar dat bleek eerder door een tegenvaller al niet haalbaar. Daarop wist men de treinvrije periode met een jaar op te schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *