De gemeente is gestart met de aanleg van nieuwe bushaltes aan het Gedempte Kattendiep en de herindeling van de haltes aan het Gedempte Zuiderdiep.

Voordat de bussen van de Grote Markt verdwijnen worden de haltes voor de komende jaren klaargemaakt. Het gaat namelijk om een tijdelijke situatie, omdat er nog geen definitieve visie voor het gebied is.

De bestaande haltes op het Zuiderdiep worden vergroot om de capaciteit uit te breiden. Aan het Kattendiep gaat een deel van de lijnen stoppen op drie nieuwe haltes, nabij het bowlingcentrum. Er komen ook extra perrons, waar bij drukte passagiers uit kunnen stappen. Nieuwe passagiers kunnen vervolgens iets later instappen bij de normale halte.

Een andere aanpassing is dat de bussen bij de Herestraat straks voorrang hebben op het fietsverkeer. Dit moet de doorstroming verbeteren. Het zebrapad op die plek wordt iets verplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *