De OV-staking in Nederland is begonnen. Er rijden in Groningen en Drenthe helemaal geen bussen, meldt Qbuzz.

Het personeel staakt omdat de CAO-onderhandelingen vastzitten. De chauffeurs willen meer loon en minder werkdruk.

Treinpersoneel van Arriva en Keolis staakt ook. Hun CAO-onderhandelingen zitten ook vast. Arriva spreekt van ‘nagenoeg geen treinen’. Ook haar buspersoneel staakt wegens de landelijke streekvervoer-staking. Dat geldt dus ook voor de Qliners Groningen – Drachten.

De FNV was voor de inschrijving van de stakers niet welkom in de kantine van Qbuzz. Daarmee weert de vervoerder deze dagen haar eigen personeel uit de kantine. De inschrijving is verplaatst naar het Van der Valk-hotel in Hoogkerk.

Reizigers dienen voor vandaag en morgen alternatief vervoer te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *