Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Bevrijdingsdag is dit jaar op zaterdag. Dat betekent dat een nog groter aantal bezoekers wordt verwacht op de Bevrijdingsfestivals in Groningen en Assen. Er rijden veel extra bussen.

Het festival in Groningen ligt op loopafstand van de bushalte Verzetsstrijderslaan. Buslijnen 3, 4 en 133 bedienen deze halte en rijden extra vaak tot 1 uur ‘s nachts. Buslijn 85 tussen Oosterwolde en Leek rijdt ‘s avonds extra en rijdt in Leek door als lijn 3 naar Groningen (en andersom).

Q-link 5 (Groningen – Zuidlaren) en 6 (Groningen – Appingedam) rijden de hele avond twee keer per uur. Qliners 300, 304, 309 en 312 rijden tot 1:00 uur twee tot vier keer per uur de gehele route. Lijn 304 rijdt daarbij ook via de Verzetsstrijderslaan. Stadslijn 10 richting het Hoornsemeer rijdt ook langs het Bevrijdingsfestival (halte Concourslaan), maar rijdt geen extra ritten.

Voor het Bevrijdingsfestival in Assen krijgt lijn 20 tussen Assen en Dieverbrug een tijdelijke halte bij feestlocatie Baggelhuizerplas. De lijn wordt geknipt in drie trajecten deze dag. Er rijdt twee keer per uur een bus tussen het station van Assen en de Baggelhuizerplas. Eén keer per uur rijdt een rit door naar Dieverbrug. Dat geldt tussen 11:00 uur en middernacht. Tussen Dieverbrug en Meppel rijdt deze dag een andere lijn met nummer 120. In Dieverbrug is altijd een overstap nodig om verder te reizen.

In het kader van eerdere goede ervaringen zet het OV-bureau een mobiel team van busschoonmakers in op het Hoofdstation in Groningen. Deze schoonmakers kunnen tussen 12:00 en 22:00 uur meteen een bus schoonmaken als dat nodig is. Het bureau roept passagiers op zo min mogelijk afval in de bussen achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *