Er rijden vrijdag extra bussen rond de Bevrijdingsfestivals van Groningen en Drenthe. Daarnaast rijden er ook extra bussen bij het bevrijdingsfeest in Emmen.

Naar het festival in het Stadspark in Groningen rijden minimaal zes Q-link-bussen per uur. Vanaf het Hoofdstation rijden ‘s avonds veel extra bussen de regio in, bijvoorbeeld op lijn 6, 178 en 300.

In Assen vindt het Bevrijdingsfestival Drenthe plaats bij de Baggelhuizerplas. Tijdens het festival wordt in Assen een pendellijn ingezet met nummer 55. Deze bus stopt ten noorden van de Baggelhuizerplas. Ook Qliner 309 stopt hier dichtbij, bij de halte Torenrotonde en rijdt laat op de avond extra vaak (ieder kwartier). Verder rijden er ‘s avonds laat extra bussen op lijnen als 21, 22 en 83.

In Emmen vindt tenslotte een bevrijdingsfeest plaats in het centrum van de stad. Daarom rijden veel lijnen vanuit Emmen extra ritten tot in de nacht. Alle extra vertrektijden zijn verwerkt in de reisplanners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *