Wat de SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen betreft moet er juist worden geïnvesteerd in de busdienstregeling voor volgend jaar. De partij reageert daarmee op de voorgestelde wijzigingen in de dienst die woensdag werden gepresenteerd door het OV-bureau.

In de plannen worden, afhankelijk van de keuzes van de politiek meerdere lijnen en routedelen in de stad wegbezuinigd. De SP is bang dat het openbaar vervoer in de stad door die plannen onbruikbaar wordt.

Hans de Waard van de Groningse SP ziet liever dat de dienstverlenging uitgebreid wordt. Ook de reiskosten zijn voor hem een doorn in het oog. “Een goedkoper abonnement, zoals men in Duitsland heeft,  zou een oplossing kunnen zijn voor het beter betaalbaar en bereikbaar maken van het openbaar vervoer. Zo wordt reiziger verleidt om vaker met de bus of de trein te gaan. In de strijd tegen klimaatverandering en files op de wegen kan het OV een sleutelrol spelen. Daarom moet er juist in geïnvesteerd worden, niet bezuinigd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *