Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Zondag wordt Bevrijdingsdag gevierd met evenementen in Groningen, Assen en Emmen. Hiervoor rijden er extra bussen.

In Groningen en Assen vinden de officiële Bevrijdingsfestivals van Groningen en Drenthe plaats. In Groningen rijden er extra bussen langs het festivalterrein op de lijnen 3, 4 en 304. Daarnaast rijdt lijn 133 voor het Bevrijdingsfestival deze keer ook op zondag. Er rijden daarnaast nog late ritten op de lijnen 5, 6, 50, 61, 65, 178 en 312. Arriva rijdt vier in plaats van twee keer per uur met treinen van en naar Bad Nieuweschans, Delfzijl, Roodeschool en Veendam. Waar nodig rijden ook langere treinen dan gebruikelijk is.

Voor het festival aan de Baggelhuizerplas in Assen rijdt een speciale pendellijn tussen het station en de Baggelhuizerplas. Deze lijn krijgt het nummer 55 en rijdt iedere tien minuten vanaf ‘s ochtends 11:00 uur tot ‘s nachts 1:00 uur. Reizen met deze bus kan tegen de normale prijzen. Dit jaar is deze lijn overigens extra belangrijk, omdat Qliner 309 deze keer niet dicht langs de Baggelhuizerplas rijdt en ook niet vaker dan normaal. Dit heeft te maken met Operatie Ring Zuid in Groningen. In Assen rijden verder extra ritten van de lijnen 20, 21, 22, 24, 50, 83 en 310.

In Emmen vindt eveneens een evenement plaats, in het centrum. Er rijden in en rond Emmen extra ritten op veel buslijnen. Daar zitten ook late ritten bij, om na de festiviteiten thuis te komen. Alle vertrektijden zijn verwerkt in de diverse online reisplanners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *