Zondag is het Bevrijdingsdag. Omdat het een vrije dag is, wordt er grote drukte op de verschillende evenementen zoals de Bevrijdingsfestivals verwacht.

Er rijden veel extra bussen rond Groningen, Assen en Emmen. Tussen P+R Hoogkerk, het Bevrijdingsfestival in het Stadspark en Hoofdstation rijden vanaf 11:00 uur twintig bussen per uur. Deze ritten worden uitgevoerd met Q-link 3 (Leek – Groningen), Q-link 4 (Roden – Groningen), lijn 133 (Surhuisterveen – Groningen), lijn 185 (Oosterwolde – Groningen) en Qliner 304 (Drachten – Groningen).

Van 11:00 uur tot na middernacht rijden er ook op andere lijnen extra bussen. Dit gaat, naast de genoemde lijnen om Q-link 5, Q-link 6, lijn 65, lijn 178, Qliner 300, Qliner 309 en Qliner 312.

In Assen rijden extra ritten van lijn 20 tussen het station en de Baggelhuizerplas. Hier wordt, aan de Zoom achter de Gulf-benzinepomp, een tijdelijke bushalte geplaatst. Lijn 20 rijdt elk kwartier van 11:00 uur tot na middernacht, waarvan twee keer per uur door naar Smilde en Dieverbrug. Tussen Dieverbrug en Meppel rijdt op 5 mei lijn 120, waardoor de lijn tijdelijk wordt gesplitst in twee delen.

In Emmen rijdt de stadsdienst extra. Alle vertrektijden zijn te raadplegen via de site van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *